eTwinning - Daily News




Το έργο αναπτύσσεται μέσω του blog http://periodistaspuros.blogspot.com και αποτελείται από τη δημιουργία μιας εφημερίδας με ειδήσεις από όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά δημιουργούν ειδήσεις σχετικά με το τι ακούν από την τηλεόραση, για νέα από τον τόπο τους, εκδηλώσεις, αθλητικά, χόμπι, κλπ. Εκμάθηση μιας γλώσσας σημαίνει να μάθουν τον πολιτισμό, τα έθιμα, την προσωπικότητα, κ.λπ. από μια συγκεκριμένη χώρα. Θα μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν πραγματικές επικοινωνιακές καταστάσεις, και να γίνουν ανταποκριτές της χώρας τους.




Μαθήματα: Γλώσσα, ΤΠΕ, Ξένες Γλώσσες
Γλώσσες: Αγγλικά
Ηλικία μαθητή: 8-11

Εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν: email, TwinSpace, Άλλο λογισμικό (Powerpoint, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια), Ακουστική διάσκεψη, Βίντεο διάσκεψη, Δημοσίευση στο Διαδίκτυο

Στόχοι:

Να περιγράψουν γράφοντας ή μιλώντας τα γεγονότα με τάξη και ακολουθία. Να ανακαλύψουν νέες μορφές γραφής. Να γνωρίζουν την πραγματικότητα γύρω μας και μακριά από εμάς. Να παρακινηθούν οι μαθητές να γράφουν και να μιλούν αγγλικά. Να μάθουν πώς να δημιουργούν μια ψηφιακή εφημερίδα του σχολείου. Να αναπτύξουν την επικοινωνιακή και η ψηφιακή ικανότητά τους..

Διαδικασία της εργασίας:

Ζητήστε από τα παιδιά να φέρουν τα νέα από το σπίτι. Η είδηση μπορεί να είναι από οποιοδήποτε τομέα, αλλά θα πρέπει να είναι αυτοί που τα γράφουν και δεν μπορεί να αντιγράψει από την εφημερίδα ή το Internet. Ούτε γονέας θα μπορούσε να υπαγορεύσει την είδηση. Γράφουν ό,τι έμαθαν από κάθε είδηση. Για να δημοσιεύσουν την είδηση στο blog http://periodistaspuros.blogspot.com, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν άδεια δημοσίευσης στο blog. Ο στόχος είναι μία δημοσίευση την εβδομάδα. Επίσης μία φορά την εβδομάδα θα έχουμε μία βίντεο-διάσκεψη με τους ανταποκριτές των άλλων χωρών, μέσω skype για να ασκήσουν τις προφορικές δεξιότητες. Μερικές φορές ο δάσκαλος θα πρέπει να βοηθήσει τους μαθητές με τις ειδήσεις, αλλά ο στόχος είναι να μπορεί ο μαθητής να λειτουργήσει αυτόνομα, δεδομένου ότι τα νέα δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλα σε έκταση.

Αναμενόμενα αποτελέσματα:

Μια εφημερίδα με ειδήσεις από διαφορετικές χώρες. Οι μαθητές θα έχουν αναπτύξει δεξιότητες γραφής και προφορικής επικοινωνίας στα αγγλικά. Να γνωρίσουν μαθητές από άλλες χώρες.